Producătorul uscătoarelor Dyson face angajări record anul acesta

Autor: Radu Racu 05.09.2013
Producătorul britanic de electrocasnice Dyson a lansat cel mai mare program de angajări din istoria companiei, intenţionând să-şi tripleze numărul de ingineri, un semn al relansării economiei din Regatul Unit, scrie Financial Times.
 
Compania care produce aspiratoare, ventilatoare şi uscătoare de mâini intenţionează să angajeze 650 de persoane anul acesta, dintre care jumătate în Marea Britanie, iar restul la fabricile din Singapore şi Malaezia. Dyson are 4.500 de angajaţi, dar mai bine de jumătate sunt plasaţi în afara Marii Britanii.
 
Noua campanie de angajări va duce numărul personalului din Marea Britanie peste pragul de 2.000 de persoane. Grupul britanic a fost criticat puternic în anul 2002, când a decis să externalizeze 800 de locuri de muncă în Malaezia.
 
"Acum zece ani, industria britanică traversa o situaţie de genul 'ultimul stinge lumina'. Acum nu trebuie să mergi foarte departe ca să găseşti o poveste de succes, atât IMM-uri cât şi companii mari", spune Mark Swift, de la organizaţia manufacturierilor EEF. El cataloghează cifra de angajări vizată de Dyson drept "uriaşă".
 
Fondată în anul 1993 de către Lordul James Dyson, compania omonimă a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 354 de milioane de lire sterline, în creştere cu 19% faţă de 2011.