Cel mai mic oraş din lume: are doar 17 locuitori

Autor: Cătălina Butan 08.09.2013

Croaţia găzduieşte cu mândrie cel mai mic oraş din lume: Hum, cu doar 17 locuitori şi aproape 1.000 de ani vechime, scrie adriatic.hr.

Orice turist care ajunge în acest oraş medieval simte că a călătorit în timp, cu mii de ani în urmă deoarece oraşul nu s-a schimbat cu nimic de secole întregi. Nimic nu a mai fost construit în afara zidurilor ce delimitează oraşul.

Hum este situat în inima Istriei, cea mai mare peninsulă din Croaţia. Această zonă a Istriei este împânzită de dealuri verzi şi oraşe încântătoare care s-au dezvoltat din mici oraşe medievale.

Croaţia a devenit al 28-lea membru al Uniunii Europene pe 1 iulie 2013, fiind a doua republică din fosta Iugoslavie, după Slovenia, care se alătură blocului comunitar, scrie agenţia Thomson Reuters. Croaţia, cu o populaţie de patru ori mai mică decât cea a României şi o economie de trei ori mai redusă, a intrat în UE la două decenii după declararea independenţei faţă de republica federală Iugoslavia, declanşatorul a patru ani de război în care au murit 20.000 de persoane.