NEPI a atras 45 mil. euro pentru Mega Mall şi Vulcan

Autor: Stefan Musgociu 09.09.2013

Fondul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa imobiliară românească, a atras aproximativ 45 milioane euro printr-o majorare de capital, cu 29% peste suma vizată, banii fiind destinaţi dezvoltării Mega Mall şi preluării integrale a centrului comercial de pe platforma Vulcan.

Banii au fost atraşi printr-o majorare de capital, acţiunile fiind vândute printr-o tranzacţie rapidă (accelerated book build), începută luni-dimineaţă şi care a avut o valoare programată de aproximativ 35 milioane euro.

„NEPI a încheiat oferta ABB anunţată astăzi (ieri), 9 septembrie 2013. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 594.900.000 ranzi sud-afri­cani (aproximativ 45 mi­lioane euro)“, au co­mu­nicat repre­zentanţii NEPI după închiderea şedinţei bursiere de la Bucureşti.

Luni dimineaţă NEPI a anunţat că a lansat o majorare de capital prin care viza atragerea sumei de aproximativ 35 mi­lioa­ne euro.

„Majorarea de capital depinde de preţul accep­tabil pentru NEPI şi va fi realizată ca fiind parte a unui plasament către vân­zători. (...) Scopul majo­rării de capital este în pri­mul rând de a acoperi cele mai noi achiziţii anunţate, printre care: 70% din dez­voltarea Mega Mall; terenul pentru dezvol­ta­rea Vulcan Value Center şi acţiunile partenerului din joint-venture-ul realizat pentru Vulcan Value Center“, potrivit reprezentanţilor companiei.

NEPI a anunţat la finele lunii august că a finalizat achiziţia a 70% din proiectul Mega Mall, situat în apropierea Arenei Naţionale, pe care vrea să îl finalizeze în 2015.

De asemenea, NEPI s-a asociat anul trecut cu omul de afaceri canadian Michael Topolinsky, acţionarul companiei Benevo, pentru dezvoltarea unui centru comercial pe fosta platformă Vulcan din zona Trafic Greu. Topolinsky a preluat în 2012 platforma de 7,7 hectare Vulcan din zona Trafic Greu.

Pe acest teren urmează să fie dezvoltat un centru comercial de tip mall, ancorat de un hipermarket şi de multe alte branduri recunoscute la nivel internaţional.

În apropiere de Arena Naţională, NEPI împreună cu dezvoltatorul austriac Real 4 You vor dezvolta un mall (Mega Mall) cu o suprafaţă utilă de 70.000 de metri pătraţi, care ar urma să fie deschis până la jumătatea anului 2015, iar lucrările de construcţii vor începe în acest an. Investiţia alocată dezvolării este estimată la 150 milioane de euro.

Centrul comercial este situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, în apropiere de Şoseaua Iancului şi şoseaua Pantelimon.

NEPI deţine active de peste 600 de milioane de euro în România, printre cele mai importante fiind clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila, dar şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013