Cel mai mare producător local de curcani a intrat în insolvenţă

Autor: Gabriel Razi 11.09.2013

Galli Gallo, cel mai mare crescător şi procesator de curcani de pe piaţa locală, cu afaceri de 34,4 milioane de euro, a intrat în insolvenţă la propria cerere pe fondul dificultăţilor din industrie, dar şi pe fondul unor datorii de 8 milioane de euro ce trebuie plătite Ministerului Agriculturii ca despăgubiri în „dosarul gripei aviare“ din 2006.

Afacerea este deţinută de antreprenorul Cătălin Mun­tean (60% din acţiuni) şi Florin Macovei (40% din acţiuni). Mun­tean este în prezent primar în localitatea braşoveană Codlea.

„Cauzele pentru intrarea în insolvenţă sunt multiple, unul dintre ele fiind faptul că nu am găsit înţelegere la Ministerul Agriculturii pentru a eşalona datoria dar şi scandalul antibioticelor de la începutul anului care ne-a scăzut vânzările la jumătate“, spune Răzvan Şandru, directorul general al companiei. El a adăugat că businessul va fi reorganizat şi că nu sunt vizate restructurări de personal.

În acest dosar de insolvenţă sunt implicate CEC Bank şi Piraeus Bank în calitate de intervenient în nume propriu.

Administrator judiciar a fost numită societatea Cenţu SPRL, reprezentantă de Aurel Cenţu din Braşov.

În România se vând anual 20.000 de tone de carne de curcan, ceea ce înseamnă că producătorii rulează împreună circa 50 de milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.