Asseco, Fujitsu şi EMC au prezentat, la Mediafax Talks, soluţii IT pentru bănci

Autor: Catalina Mihai 25.09.2013

Reprezentanţi ai companiilor Asseco, Fujitsu şi EMC au prezentat, miercuri, în cadrul conferinţei „Me­diafax Talks about Document Processes for Financial Institu­ti­ons“, cele mai noi soluţii IT necesare optimizării activităţii de zi cu zi a companiilor din domeniul financiar-bancar.

Bogdan Mustaţă, Business Development Manager în cadrul Asseco SEE România, a precizat că „focusul“ companiei vizează „aplicaţiile, soluţiile proprii din diverse domenii, în principal din domeniul financiar-bancar, dar şi din alte zone“.

„Asseco România face parte din Asseco South Eastern Europe, o regiune cu multe provocări, foarte dinamică, cu cea mai mare diversitate politică, culturală, ling­vistică, regiune ce acoperă 12 ţări“, a declarat Mus­taţă, adăugând că peste 150 de bănci din regiunea est-europeană se numără printre clienţii Asseco.

„În această regiune, zona de mobile este una dintre cele mai dinamice şi România se află în frunte“, a adăugat el, explicând această situaţie prin gradul mare de utilizare a „device-urile mobile“.

În intervenţia sa, Doru Nica, country manager la EMC, a punctat faptul că băncile din România îşi doresc transformarea astfel încât „să răspundă mai bine nevoilor clienţilor, presiunii costurilor, care este din ce în ce mai prezentă în domeniul financiar-bancar, şi să realizeze lucruri mai multe, cu oameni mai puţini şi într-un timp mai scurt“. „Toate acestea implică transformarea proceselor core pe care le derulează băncile: plăţi, procese de achi­zi­ţie clienţi, deschidere de cont, procese de creditare“, a subliniat Nica. El a notat faptul că, în ultimii 2-3 ani, EMC a investit o sumă „fabuloasă, peste 200 milioane de dolari, în flexibilizarea platformei EMC Documentum, astfel încât să poată fi configurată fără a apela la programatori şi să permită instalarea de aplicaţii foarte noi, într-un timp foarte scurt, cu minime cunoş­tinţe de programare şi de IT“. Potrivit lui Doru Nica, Asseco a venit cu know-how-ul din domeniul bancar şi cu acoperirea din regiune, configurând platforma pe care a dezvoltat-o EMC astfel încât aceasta „să răs­pun­dă strict cerinţelor din domeniul financiar-bancar“.

Wilhelm Gassner, international sales director la Fujitsu, a subliniat faptul că firma sa are ca scop „furnizarea celui mai bun software pentru sectorul bancar“.

La rândul său, Nena Marici, solutions sales specialist la ASEE Serbia, a subliniat că sectorul bancar are nevoie, pentru a fi profitabil, „de reducerea costurilor şi de optimizarea activităţilor zilnice prin care se câştigă timp“.

„Astăzi dacă vrei să schimbi ceva trebuie să o faci repede, oricând“, a spus Marici.

Conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax şi Asseco SEE, cu sprijinul ARB, a avut un caracter in­terac­tiv, iar participanţii din domeniul financiar-bancar au putut urmări mai multe demonstraţii live ale soluţiilor IT propuse de Asseco, EMC şi Fujitsu.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013