Cel mai frumos loc din Bucureşti/ de Lucian Vasilescu. GALERIE FOTO

Autor: Lucian Vasilescu 26.09.2013

„eu ştiu/ că locul cel mai sigur din lume/ e în inima ta” – aşa se încheie poemul lui Eugen Suciu Blues pe marginea căii ferate iar textul poate fi „vizitat” până la 15 octombrie a.c. în contextul expoziţiei Dialog de la Sala Dalles.

Parafrazându-l pe Eugen Suciu, se poate spune că Dialog-ul de la Dalles este, acum, unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucureşti. Expun aici (în ordinea din imagine, foto 2) Eugen Suciu, Mircia Dumitrescu şi Horia Mureşian. Dacă prezenţa artistului plastic Mircia Dumitrescu şi a poetului Eugen Suciu pe afişul expoziţiei nu miră pe nimeni, prezenţa medicului Horia Mureşian intrigă. Dar numai până când vizitatorul întâlneşte fotografiile medicale (dar cu excepţionale valenţe plastice) realizate de eminentul chirurg cardiovascular.

Dialog este şi ultima expoziţie curatoriată de regretatul Mihai Oroveanu, care a izbutit un ultim şi amplu acord de maestru, alăturând pe aceleaşi simeze şi în acelaşi spaţiu lucrări care se susţin, se potenţează şi par că se generează reciproc.

Expoziţia este una foarte specială şi, tocmai de aceea, e mai greu de „povestit” şi de comentat. Este, însă, foarte uşor de vizitat. Dialog-ul celor trei merită vizitat în aceeaşi măsură în care şi dumneavoastră meritaţi să-l vizitaţi.