Cristian Micu, NBG Securities: Nu o să uit niciodată ziua în care am făcut un profit de 10 milioane de dolari

Autori: Roxana Pricop , Cătălina Butan 27.09.2013

Românii care visează la un job în City-ul londonez, unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii, trebuie să îşi adapteze aşteptările la realitate, pentru că „nu mai curge lapte şi miere“, iar bonusurile s-au redus mult din cauza crizei, spune Cristian Micu, directorul general al firmei de brokeraj NBG Securities. El a lucrat timp de trei ani la Londra pentru banca de investiţii Credit Suisse.

City of London este cartie­rul financiar al Marii Bri­ta­nii şi printre cele mai mari centre financiare ale lu­mii, alături de New York şi Shanghai. În Londra lucrează peste 43.000 de bancheri, dintre care câte­va sute sunt români. Unul dintre ei a fost şi Cristian Micu, astăzi directorul ge­neral al firmei de brokeraj NBG Secu­rities, care s-a angajat la Credit Suisse în septembrie 2008 cu două săp­tă­mâni înainte ca falimentul băncii Lehman Brothers să declanşeze criza pe bursele lumii. El a lucrat ca trader în cadrul departamentului de tranzacţio­nare pe pieţele emergente de acţiuni. Cristian Micu şi-a început cariera la Ziarul Financiar ca redactor pe burse şi companii în 2001.

Invitat ieri la emisiunea ZF Live, Cristian Micu a vorbit despre expe­rienţa de a lucra pentru o bancă de investiţii la Londra:

„Programul mediu de lucru este de 12 ore pe zi, depinzând de funcţie şi job: poate începe mai devreme sau mai târziu. Pentru că tranzacţionam pieţe emer­gente din Est, în special pe cea din Rusia, trebuia să fim la birou începând de la orele 6.00-6.30. Progra­mul de lu­cru era în medie de 12 ore, terminam pe la 6-6.30 PM“.