Băsescu: Cred că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie

Autor: Andi Manciu 29.09.2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie şi că dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu "unul dintre ei va fi în turul doi", fără a fi ales în final.



Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie şi că dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu "unul dintre ei va fi în turul doi", fără a fi ales în final.

Întrebat dacaă "vede" un al doilea tur al prezidenţialelor între Victor Ponta şi Crin Antonescu, preşedintele Băsescu a a spus, pentru Pro TV News: "Unul dintre ei vor fi în turul doi, dar nu cred că românii vor alege în final pe unul dintre ei. Cred că PSD va avea propriul candidat, nu văd altă soluţie.Mi s-ar părea anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat. E ca o vânzare de post".

"Unul dintre ei vor fi în turul doi, dar nu poate să câştige, eu nu cred că românii pot vota aşa ceva (...) Cred că PSD va avea candidat, nu văd altă soluţie", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a susţinut că "niciunul dintre ei nu este ce i-ar trebui României".

El a fost întrebat dacă îl vede pe Mircea Geoană drept candidatul PSD. "Domnul Geoană tot timpul un candidat, cât o să trăiască dânsul", a replicat ironic şeful statului.

El a fost întrebat de ce crede că PSD va avea un candidat propriu pentru prezidenţiale. "Dincolo de pact, mi s-ar părea anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat (la prezidenţiale, n.r.). E ca o vâzare de post, pe o negociere. Cum Dumnezeu să fii cel mai mare partid, să nu ai candidat la prezidenţiale. E o declasificare a partidului", a mai explicat Băsescu.

Preşedintele a mai afirmat că şi PDL, atunci când a avut statutul de partid mare pe scena politică, a avut propriul candidat.

Băsescu a mai fost întrebat dacă din PSD vede pe altcineva în afară de Victor Ponta care ar putea intra în cursa pentru prezidenţiale. "Au oameni mai maturi decât Victor Ponta şi mai apropiaţi de economie şi mai buni manageri", a susţinut şeful statului, refuzând să nominalizeze persoane.

"Discutăm totuşi despre PSD, partidul care... Îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică, dar ca partid nu putem spune că sunt partid nedemocratic. Că şi-au păstrat ei încă năravurile comuniste pe ici-pe colo, că noua generaţie de politicieni în loc să ia ce a fost bun de la generaţia lui Iliescu, Mitrea, Paşcu, a luat ce a fost rău şi amplifică, e o realitate. Dar nu sunt un partid nedemocratic şi nu sunt un partid pe care să nu-l respecţi", a mai declarat Traian Băsescu.

El a mai fost întrebat dacă îl vede pe Crin Antonescu în funcţia de preşedinte anul viitor.

"Sincer, nu", a replicat Băsescu.

"Eu nu am pe cineva despre care să spun: ăsta, acest om ar fi bun să fie preşedinte. Nu am încă o figură politică conturată (...) Deci, nu avem în momentul de faţă un candidat ideal, marele adevăr este că este secetă", a mai declarat şeful statului.