Acţionarii Biofarm aleg un nou CA pe 6 noiembrie

Autor: Roxana Pricop 30.09.2013
Conducerea producătorului de medi­ca­men­te Biofarm Bucureşti (BIO) a convocat acţionarii pe 6 noiembrie în adunare generală ordinară pen­tru a alege un nou consiliu de ad­mi­nis­traţie pentru un mandat de patru ani, ca urmare a ex­pirării mandatelor actualilor cinci ad­ministratori.
 
În prezent, consiliul de adminis­tra­ţie este condus de Dănuţ Vasile, care deţine şi funcţia de director ge­neral. Restul de patru administratori sunt Andrei Ion, Caliţoiu Elena, Ioan Cuzman şi Tudor Dumitru.
 
Principalii acţionari ai produ­că­to­ru­lui de medicamente sunt SIF Oltenia (SIF5) cu 28,48% din acţiuni, SIF Banat-Crişana (SIF1) - 21,29%, SIF Moldova (SIF2) - 13,06% şi Auto­rita­tea pen­tru Valorificarea Activelor Statului - 1,05%. Res­tul (35,8%) este deţinut de in­vestitori de pe bursă. Data limită până la care ac­ţio­narii pot să propună candidaţi este 15 octom­brie.
 
Acţiunile Biofarm au avut o performanţă no­ta­bi­lă în acest an, raportând un randament de peste 33% cu tot cu dividend. Creşterile au avut loc în con­textul în care compania a continuat să ra­por­teze afaceri şi profit în creştere, iar SIF-urile şi-au con­solidat poziţia în acţionariatul companiei prin achi­ziţii aproape săptămânale. Aprecierile din acest an vin după o perioadă mai lungă, de trei ani, în care titlu­rile Biofarm mai mult au stagnat, fără o direcţie clară.