Germanii de la Stabilus angajează 50 de oameni la fabrica de componente auto din Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 01.10.2013
ProducÂtorul de amortizoare cu gaz Stabilus România, filiala locală a grupului german Stabilus, va recruta până la finalul anului 50 de oameni, ajungând astfel la 500 de angajaţi în fabrica de componente auto din Braşov.
 
Mai mult, compania spune că va demara la începutul lunii octombrie producţia de actuatoare (dispozitive electronice care deschid portbagajul automobilelor cu ajutorul unei telecomenzi) pentru modelele Porsche Macan şi Mercedes X156.
 
„O creştere semnificativă de comenzi este prevăzută începând cu lunile ianuarie-februarie 2014. Mai mult, estimăm o creştere cu aproximativ 50% a capacităţii de producţie pe segmentul de  actuatoare electromecanice, începând din luna iunie a anului viitor“, a declarat pentru ZF Transilvania Cristian Popescu, director general al Stabilus România.
 
Capacitatea de producţie a fabricii Stabilus din Braşov a crescut anul trecut cu 7% faţă de anul anterior, în prezent fiind dezvoltate componente pentru deschiderea şi închiderea portbagajelor de automobile, fabricate pentru modelele BMW F34 şi Audi A6 şi A7.