​Noul CEO al BVB îi cheamă pe investitori la consultări o dată pe lună ca să afle ce vor aceştia de la bursă

Autor: Andrei Chirileasa 01.10.2013

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va organiza lunar o dezbatere pe teme de interes pentru investitorii de pe piaţa de capital, sub numele BVB Focus Investitori, prin care noul CEO al BVB, polonezul Ludwik Sobolewski, va aduna opinii de la investitori privind dezvoltarea pieţei locale de capital.

"Programată să se desfăşoare în prima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, prin această serie de întâlniri cu stakeholderii Bursa de Valori Bucureşti iniţiază un dialog cu investitorii şi îşi propune să creeze un mediu de dezbatere. Opiniile investitorilor pe diverse teme de interes pentru piaţă - problemele cu care se confruntă şi aspectele care consideră că ar trebui îmbunătăţite - vor fi ulterior analizate şi înglobate în planurile de dezvoltare ale BVB, precum şi supuse atenţiei celorlalti factori de decizie de pe piaţa de capital", se arată într-un anunţ al BVB.

Prima întâlnire cu investitorii va avea loc luni, 7 octombrie.

De la instalarea în funcţia de CEO al BVB, la finalul lunii august, Ludwik Sobolewski a început consultări cu investitorii şi brokerii de pe bursă pentru a identifica problemele cele mai arzătoare ale pieţei locale de capital.

El a declarat în ieşirile sale publice că principala probemă a BVB este lipsa lichidităţii şi că primele eforturi vor fi făcute în această direcţie, prin dezvoltarea unor mecanisme de tranzacţionare care se întâlnesc pe toate pieţele dezvoltate, precum market-makerii şi împrumutul de acţiuni.