Szarvadi rupe şi ultima legătură cu Domo la nici un an după ce nu mai e director executiv

Autor: Cristina Roşca 02.10.2013
Lorand Szarvadi (46 de ani), românul care a pus ba­zele retailerului de electroIT Domo în urmă cu aproape două decenii, a ieşit din consiliul de administraţie al com­paniei, păs­trând poziţia de general manager şi acţionar al Digis­tore, di­vizia online a grupului. Domo este acţionarul ma­joritar al Di­gistore.
 
Antreprenorul a părăsit la începutul acestui an şi poziţia de director general, lăsându-l la conducerea Domo Retail – care operează cele circa 100 de magazine ale reţelei – pe Dra­goş Dinu, un manager cu experienţă îndelungată în domeniul farma.
 
„Lorand Szarvadi a ieşit din consiliul de administraţie al Domo Retail pentru a-şi concentra atenţia asupra Digistore, companie unde este şi acţionar“, spune Dinu. El nu a precizat dacă Szarvadi mai are acţiuni şi în cadrul Domo Retail. Szarvadi nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.
 
Antreprenorul local este unul dintre fondatorii Domo, dar în 2007 el a vândut pachetul majoritar de acţiuni către fondul de investiţii Trans Balkan Investment (fostul Equest Investment Balkans), care a achiziţionat în acelaşi timp şi retailerul bulgar Technomarket. Deşi Szarvadi a anunţat încă de acum trei ani că este interesat să îşi răscumpere pachetul de acţiuni, Domo a ajuns tot în ograda unui alt fond de investiţii, Domtech Holding AG, compania înregistrată în Liechtenstein despre care nu există informaţii.