VIDEO ZF Live. Cum ar putea ajuta o absolventă de Harvard pe finanţe publice la reducerea evaziunii fiscale din România. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de miercuri, 2 octombrie, cu Ioana Petrescu, noul consilier economic al premierului

Autor: Octavian Calei 02.10.2013

Ioana Petrescu, noul consilier economic al premierul Ponta, a fost invitata la emisiunea ZF Live de miercuri, 2 octombrie, unde a discutat despre planurile ei de a ajuta Guvernul să reducă evaziunea fiscală din România.

„Nu putem avea un stat care să dea bunuri şi servicii publice de mare calitate fără să aibe o colectare foarte bună. Faţă de restul Europei, avem cheltuieli per PIB foarte mici şi asta pentru că în mare parte veniturile per PIB sunt foarte mici aici”, a spus Petrescu.

Ioana Petrescu a plecat în SUA în 1999, unde a început studiile la Colegiul Wellesley. Ulterior, masterul şi doctoratul în finanţe publice le-a făcut la Universitatea Harvard. În prezent este profesor la Universitatea americană Maryland.

„Au fost 500-1.000 de candidaţi pe un loc pentru posturile academice de la universităţile foarte bune. Sunt unul dintre fericiţii care au luat un job în timpul recesiunii în SUA. Postul meu este momentan îngheţat, nu voi renunţa la el pentru că am muncit foarte mult pentru acest job”, a spus la ZF Live noul consilier economic al premierului.
 

Urmăriţi şi alte înregistrări video pe live.zf.ro