Aplicaţia zilei: Shazam

Autor: Ioana Nita 03.10.2013

Nume: Shazam
Platformă soft: Google Android, Apple iOS, Windows Phone, BlackBerry
Preţ: gratuită
Dezvoltator: Shazam


Funcţionalitate: Aplicaţia le permite utilizatorilor să afle numele melodiei şi al artistului care o cântă în momentul în care o aud la restaurant, în magazin sau în orice altă locaţie. Shazam foloseşte microfonul smartphone-ului sau al tabletei pentru a înregistra o parte din melodie pe care ulterior o compară cu baza de date existentă în vederea identificării titlului, artistului şi a albumului.

Odată identificată melodia, utilizatorul poate descărca cântecul de pe Amazon, în cazul unui dispozitiv cu Android, sau îl poate cumpăra din magazinul iTunes dacă foloseşte un iPhone sau iPad. Utilizatorii aplicaţiei au de asemenea posibilitatea de a vizualiza videoclipul pe YouTube, de a vedea versurile melodiei şi întreaga discografie a artistului respectiv şi de a distribui detaliile despre melodie pe mail, Facebook, Google+ şi altele.

Shazam are aproximativ 375 de milioane de utilizatori în peste 200 ţări şi se numără printre cele mai descărcate aplicaţii din Google Play şi iTunes App Store. Compania Shazam a fost fondată în SUA în 1999, iar sediul central se află în Marea Britanie, la Londra.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2013