Video cu dezindustrializarea României. Vedeţi aici cum indienii de la ArcelorMittal Galaţi demolează furnalul 2

Autori: Andreea Unturica , Tudor Neacsu 06.10.2013

ArcelorMittal Galaţi a demolat un furnal care fusese pornit în 1969 şi care a funcţionat 39 de ani, reprezentanţii companiei invocând impactul asupra mediului şi riscul la care erau supuşi angajaţii, instalaţia nefiind operaţională. Viata-libera.ro a postat VIDEO cu demolarea furnalului.



Furnalul 2 a funcţionat până în 2008, când a fost oprit definitiv. Procesul de scoatere din uz a instalaţiei a presupus până acum demontarea anumitor componenete ce pot fi reciclate sau refolosite, iar sâmbătă, prin detonare, furnalul a fost demolat complet.

"Furnalul nr. 2 nu mai face parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate in operare, Furnalul nr. 5 şi Furnalul nr. 3, cel din urmă oprit temporar în acest moment. Asemeni Furnalului nr. 1 şi Furnalui nr. 6, starea Furnalului nr. 2 prezintă ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor cât şi pentru mediu, pe care Compania nu doreşte să le ignore", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal.

În prezent, la ArcelorMittal Galaţi funcţionează un singur furnal, Furnalul 5, care a fost retehnologizat recent, compania siderurgică investind peste 80 de milioane de euro în acest proces.

"Furnalul 5 poate produce nivelul actual cerut de piaţă, la calitate ridicată, având costuri variabile la un nivel competitiv şi parametri reduşi de emisii", a mai spus purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal.