VIDEO ZF Live.De ce nu este bun noul cod al insolvenţei şi cum ar trebui modificat? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 7 octombrie, cu Speranţa Munteanu, partener advisory la KPMG

Autor: Octavian Calei 07.10.2013
Noul cod al insolvenţei aduce patru modificări semnificative, unele prevederi nefiind coerente în cadrul legii, a spus Speranţa Munteanu, partener advisory la KPMG, prezentă la emisiunea ZF Live de luni, 7 octombrie, transmisă de luni până vineri de la ora 12:00 pe live.zf.ro.

„Prima modificare este o restrângere a duratei planului de restructurare de la 3 ani la un an. A doua modificare este un drept acordat exclusiv creditorului fiscal să facă executări silite pentru creanţe neplătite în timpul procedurii iar a treia este aceea că legea este de imediată aplicare, cu începere din 25 octombrie”, a spus Munteanu.

Termenul foarte aproapiat de intrare în vigoare a noului cod al insolvenţei a luat prin surprindere mediul de business şi ridică semne de întrebare în privinţa planurilor de restructurare care urmau să intre în aplicare în următoarele luni, fiind construite pe o perioadă de 3 ani, nu pe un an, cât prevede noua lege.