O sibiancă de 37 de ani a investit 20.000 de euro într-o afacere cu fursecuri şi zacuscă, iar acum a ajuns să vândă în Germania

Autor: Mediafax 09.10.2013
Bianca Cotora, 37 de ani, din Avrig (ju­de­ţul Sibiu), şi-a deschis acum mai bine de doi ani şi jumătate o afacere cu dulceţuri, siro­puri, zacuscă şi fursecuri, dar şi cu obiecte de­co­rative din pânză, feţe de masă, naproane, şer­veţele, într-o căsuţă co­che­tă din zona centrală a oraşului, cu o in­vestiţie ini­ţială de 20.000 de euro.
 
Inspirată de maga­zi­nele de suveniruri, a trecut de la marketing la „ciudăţenii“ creative Bianca a lucrat mai mulţi ani în departa­mentul de mar­keting al firmei pe care o deţine împreună cu soţul ei, dar po­ves­teş­te că nu a fost niciodată pe deplin satisfă­cută de munca de marketing şi ajunsese să simtă că se plafona. În urmă cu aproape şase ani, a năs­cut o fetiţă şi, în cei doi ani cât a stat acasă pen­tru a o îngriji, a simţit tot mai acut nevoia de a face altceva, de a-şi face o carieră care să o bucure.
 
„Am vrut să fac ceva creativ. Eu sunt o persoană creativă, îmi plac lucrurile inedite, altfel, ciudate, combinaţii inedite şi am decis să scot la lumină tot ansamblul acesta de «ciu­dă­ţenii» din mine. Voiam în plus să o am pe fiica mea lângă mine, să pot să o aduc la serviciu şi am zis că ar fi o idee bună să deschid un ma­ga­zin. M-au inspirat foarte mult magazinele de suveniruri din Austria şi Germania, în care intru cu atâta drag şi, de fiecare dată, mă lipesc de câte ceva“, povesteşte Bianca.
 
Cum s-a „pregătit“ pentru afacere
 
Însă de la ideea de a avea un magazin ca în reviste şi până la a pune în practică un astfel de proiect a fost cale lungă. Sibianca spune că apro­piaţii nu i-au acordat credit şi au des­cu­rajat-o de multe ori, spunându-i că este „o prostie“ să-şi deschidă un astfel de magazin, mai ales în Avrig, localitate aflată la circa 30 km de municipiul Sibiu, unde gospo­di­nele îşi pre­gă­tesc în casă, singure, toate pro­dusele pe care Bianca îşi propusese să le vândă.