Cum arată casa cu trei camere pe care o puteţi cumpăra sub 50.000 de euro. Galerie FOTO

Autor: Ştefan Stan 12.10.2013

Ed Green, un arhitect britanic, a venit cu un design inovator pentru o casă ieftină, proiect cu care a câştigat competiţia The Grand Designs pentru case ieftine, scrie DailyMail.

Fiecare tânăr ştie cât de greu este să cumperi o casă, având în vedere veniturile mici şi preţurile ridicate ale locuinţelor.

Pentru a combate această problemă, arhitectul Ed Green a venit cu un design inovator pentru o casă cu trei camere, care costă doar 41.000 de lire (48.000 de euro).

Design-ul britanicului a câştigat premiul întâi într-un concurs organizat de  National Self Build Association, o competiţie de proiecte personale de locuinţe.

Proiectul oferă cumpărătorilor „scheletul” unei case, permiţându-le să adapteze design-ul iniţial pe gustul lor.

Green este un arhitect din Cardiff al cărui proiect a fost bazat pe hambarele de fân moderne cu structură din oţel. “Poţi cumpăra de pe eBay o structură de hambar de mărimea unei case la numai 2.500 de lire”, a spus  Green. Din moment ce aveţi cadrul pentru o casă, puteţi să construiţi restul de acolo.

“Simplitatea Barnhaus, precum şi faptul că este foarte uşor de construit la un preţ redus, fac proiectul ceva cu adevărat special”, a adăugat Green.

Toată casa poate fi construită de o persoană cu experienţă minimă în domeniu, exceptând partea electrică.