Cea mai bogată familie din America

Autor: Ştefan Stan 12.10.2013

Descendenţii fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, deţin o avere comună de peste 150 de miliarde de dolari, potrivit celor mai recente estimări Forbes, fiind cea mai bogată familie din America, scrie Business Insider.

Familia Walton deţine peste 50% din corporaţia Wal-Mart, potrivit Bloomberg.

Patru membrii ai familiei Walton sunt în topul celor mai bogaţi zece americani. Waltonii sunt cunoscuţi pentru investiţiile importante pe care le-au făcut în colecţii de artă, imobiliare şi maşini scumpe.

O parte din avere au investit-o şi în acţiuni de caritate, în special prin Fundaţia Familiei Walton. Spre deosebire de unii miliardari, care plănuiesc să doneze majoritatea averilor pentru caritate, Waltonii au folosit breşe din legile fiscale pentru a ajunge şi mai bogaţi.

Un artificiu făcut de familia Walton pentru a evita să plătească taxe a fost folosirea unor trusturi numite “ Jackie O”, care sunt în aparenţă pentru caritate, dar pot fi folosite şi pentru a transmite bani fără impozite către moştenitori.

Zachary Mider, un analist Bloomberg scrie că “dacă există o diferenţă destul de mare între performanţa reală şi ratele Fiscului, un trust Jackie O poate economisi atât de mulţi bani din taxe încât familia rămâne mai bogată decât dacă nu ar fi dat nici un ban către caritate”.