Honda Trading România estimează că va vinde 600 maşini în acest an

Autor: Ioan Dornescu 10.10.2013

Importatorul Honda Trading România estimează că numărul maşinilor comercializate în acest an va creşte de la 550 la 600 de unităţi, cu o pondere importantă a modelelor CR-V şi Civic, iar pe segmentul moto se aşteaptă la o dublare a livrărilor, de la 35 la 70 de unităţi.

Unul dintre factorii care vor fi influenţa pozitiv livrările din acest an este lansarea unor modele noi, a declarat agenţiei MEDIAFAX Florin Niţă, director de planificare la Honda Trading România.

Compania a anunţat joi că modelul CR-V este disponibil în România din octombrie cu noua motorizare diesel 1.6 i-DTEC, având un consum mixt de 4,5 litri/ 100 km. Preţul de vânzare pleacă de la 21.690 euro fără TVA, pentru echiparea Confort.

SUV-ul este comercializat în peste 160 de ţări, de la lansarea din 1995 fiind vândute peste cinci milioane de unităţi la nivel mondial.

Honda Trading România a comercializat 220 de unităţi din cea de-a patra generaţie, de la lansarea de anul trecut, iar pentru 2014 vizează livrarea a 320 de unităţi, noul CR-V urmând să aibă o pondere semnificativă.

În prima parte a anului viitor va fi lansat şi modelul Civic Tourer.

Importatorul comercializează 5 modele principale de maşini, printr-o reţea de 17 dealeri la nivel naţional.

Compania a anunţat că din noiembrie va deveni operaţional un nou dealer Honda, operat independent - Honda Nord, amplasat în zona Pipera, din nordul Capitalei. Showroom-ul va comercializa automobile şi motociclete Honda, piese de schimb şi accesorii.

Până în 2016, noul dealer îşi propune să comercializeze 600 de automobile şi 200 de motociclete Honda.