Carlos Ghosn, Şeful Renault: Fabrica din Maroc nu afectează uzina Dacia. La Mioveni se vor produce în acest an 343.000 de maşini

Autor: Bogdan Alecu 11.10.2013

Planul de afaceri al companiei Renault pentru perioada următoare prevede ca dezvoltarea producţiei în Tanger (Regatul Maroc) şi Togliatti (Federaţia Rusă) să nu afecteze producţia în uzina de la Piteşti, dar că o creştere viitoare a activităţii acestor unităţi de producţie va depinde, în mare măsură, de evoluţia competitivităţii şi productivităţii acestora, a declarat Carlos Ghosn, şeful Grupului Renault în cadrul întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, Carlos Ghosn l-a informat pe şeful statului despre obţinerea, la uzina din Piteşti, a unei producţii-record de 343.000 de autovehicule în acest an.

Traian Băsescu l-a primitastăzi la Palatul Cotroceni, pe Carlos Ghosn, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Alianţei Renault-Nissan.

Ghosn i-a prezentat lui Traian Băsescu planurile de dezvoltare ale companiei pentru anii următori, care vizează, menţinerea activităţii uzinei Dacia de la Piteşti, cel puţin la nivelul actual. Totodată, domnul Carlos Ghosn a dat asigurări că În cadrul întrevederii, domnul Carlos Ghosn i-a adresat preşedintelui pentru sprijinul constant oferit inclusiv în perioada de criză.

La finalul convorbirilor, preşedintele României i-a înmânat lui Carlos Ghosn decoraţia acordată, Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Comandor, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia determinantă în eficientizarea industriei de automobile din ţara noastră.