„Perla coroanei“, Romgaz, îşi anunţă venirea pe bursă. Compania are rezerve de gaze în valoare de cel puţin 17 miliarde de euro

Autor: Andrei Chirileasa 14.10.2013

Romgaz, perla companiilor de stat, urmează să-şi dezvăluie toate secretele în următoarele săptămâni, odată cu listarea la bursă. Deocamdată a anunţat ce rezerve de gaze deţine: 75,3 miliarde de metri cubi, din vânzarea cărora ar putea obţine cel puţin 17 miliarde de euro.

Romgaz Mediaş, cea mai valoroasă companie din portofoliul statului, ar putea ajunge pe bursă în următoarele săptămâni, în condiţiile în care statul a anunţat oficial că va lansa o ofertă publică pentru vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile companiei.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz 

Aceasta va fi cea mai mare listare din istoria României, din toate punctele de vedere, deoarece Romgaz este cea mai bogată companie a statului. Compania deţine rezerve de gaze naturale de 75,3 miliarde de metri cubi din vânzarea cărora ar putea putea obţine în următorii zece ani venituri de peste 17 miliarde de euro şi profituri de peste 5 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF.