Raed Arafat va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez

Ziarul Financiar 14.10.2013

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, în cadrul unei ceremonii organizate, joi, la Reşedinţa Franţei din Bucureşti.



Distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare îi va fi conferită lui Raed Arafat de către Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România. Ceremonia urmează să aibă loc joi, de la ora 18.00.

În comunicatul remis de Ambasada Franţei la Bucureşti se aminteşte că Raed Arafat (născut pe 24 mai 1964 la Nablus) este un medic specialist de medicina de urgenţă, român de origine palestiniană, care a înfiinţat şi coordonat SMURD în România.

În anul 2003, Raed Arafat a primit Ordinul Naţional «Pentru Merit» în gradul de Cavaler acordat de preşedintele României în exerciţiu din acea perioadă, Ion Iliescu, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România. A primit în 2005 de la Traian Băsescu, preşedintele României, aceeaşi distincţie în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

În 2013, Raed Arafat a primit premiul pentru «Omul Anului 2012», în cadrul galei anuale realizate de agenţia de presă MEDIAFAX.

"Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie", menţionează sursa citată.