RCS&RDS a cumpărat de la familia Sirian TVS Braşov

Autor: Adrian Seceleanu 14.10.2013
Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de comunicaţii de pe piaţa locală de comunicaţii, a cumpărat de la familia Sirian compania TVS Braşov, care deţine o staţie TV ce emite în judeţul Braşov, potrivit unor informaţii publicate de operator în Monitorul Oficial.
 
WikiZF: Profilul companiei RCS&RDS
 
„Se aprobă cooptarea în societate a RCS&RDS şi a Integrasoft, prin cesionarea în totalitate a părţilor sociale deţinute de către asociaţi. Asociatul Sirian Traian - Au­relian cesionează către RCS&RDS, prin reprezentantul său, un număr de 17 părţi sociale, reprezentând 85% din capitalul social total al societăţii. Asociatul Sirian Radu Traian cesionează către RCS&RDS un număr de 2 părţi sociale, reprezentând 10% din capitalul social total al societăţii. Aso­ciatul Sirian Traian-Aurelian cesionează către Integrasoft un număr de 1 parte socială, reprezentănd 5% din capitalul social total al socie­tăţii“, potrivit textului apărut în Moni­torul Oficial.
 
Integrasoft este un vehicul deţinut de RCS&RDS care a mai fost folosit şi în trecut în cazul achiziţiilor făcute de operator. După tranzacţie, foştii acţionari ai staţiei TV au ieşit din companie, potrivit documentului menţionat.
 
Contactaţi de ZF, reprezentanţii RCS&RDS nu au făcut niciun comentariu în legătură cu acest subiect, în timp ce foştii acţionari nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei. Compania de cablu a cumpărat anul trecut şi TVS Oradea, care s-a trans­format în postul Digi 24 Ora­dea.
 
Compania TVS Braşov a avut anul trecut venituri totale de 823 de lei şi cheltuieli totale de 113.189 lei (25.000 de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
 
RCS&RDS a mai cumpărat în acest an 50% din acţiunile unei televiziuni din Zalău (judeţul Sălaj) fondate de cântăreţul de muzică populară Vasile Coca.
 
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013