DB Schenker va transporta în străinătate maşinile produse de Ford la Craiova

Autor: Bogdan Alecu 15.10.2013

DB Schenker Rail Romania SRL transportă, de la începutul lunii octombrie, automobilele B-Max produse de Ford la Craiova, potrivit companiei de transport.

Pentru acest proiect, subsidiara locală a Grupului DB Schenker Rail a fost integrată într-un concept de transport creat special pentru Ford. În baza conceptului de trenuri complete, autovehiculele finite sunt transportate din Germania în România şi invers. În plus, navetele circulă din România către Olanda, precum şi în interiorul ţării.

Odată cu lansarea noilor servicii Ford în România, DB Schenker Rail şi producătorul de autovehicule american îşi extind colaborarea.  DB Schenker Rail Romania a asigurat din 2012  serviciile de manevră la fabrica Ford din Craiova.

În ceea ce priveşte posibilitatea de a oferi noi servicii, DB Schenker Rail Romania poate să valorifice avantajele reţelei europene. Pe lângă DB Schenker Rail Romania, companiile din grup din Germania, Olanda şi Ungaria sunt de asemenea implicate în transporturile la nivel european.

“Noile servicii oferite în cadrul acestui contract ne arată încă o dată că, din ce în ce mai des, clienţii optează tot mai mult pentru soluţii de transport provenite dintr-o singură sursă atunci când caută furnizori de servicii pentru transporturile transfrontaliere. Prin reţeaua europeană pe care o deţinem, DB Schenker Rail poate răspunde întocmai acestor cerinţe", afirmă Hans-Georg Werner, Director General al Regiunii Est, membru al board-ului DB Schenker Rail.

DB Schenker Rail Romania SRL are birouri în Bucureşti şi Timişoara şi este reprezentată şi în alte locaţii din România. în prezent, compania are o echipă de de 360 de persoane şi deţine propriile sale locomotive de manevră şi tracţiune, atât electrice, cât şi diesel, precum şi o flotă proprie de vagoane.