Un român i-a vândut unui oligarh rus două kilograme de trufe cu 95.000 de dolari

Autor: Octavian Calei 15.10.2013

Un miliardar rus a dat 95.000 de dolari pe aproape două kilograme de trufe unui român care deţine un restaurant renumit de pe Wall Street, informează New York Post.

Nello Balan, proprietarul restaurantului „Nello”, a vândut 1,8 kg de trufe unui cetăţean rus, Vladimir Potanin, cu 95.000 de dolari. Valoarea achiziţiei ar putea fi un maxim istoric pentru o vânzare de trufe albe, notează Business Insider.

Bloomberg estimează averea lui Potanin la 13,5 miliarde de dolari. El este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri şi controlează o mare parte din resursele naturale din Rusia. Potanin deţine 30% din compania Norilsk Nickel, cel mai mare producător de nichel din lume.

Nello Balan s-a născut în România şi a crescut în Elveţia. Balan are certificare de bucătar de la cele mai importante institute culinare europene. Timp de aproape un deceniu, el a călătorit în Europa, Cairo, Istanbul, Polinezia, Asia şi Ierusalim pentru a-şi îmbogăţi cultura culinară. În urma acestor călătorii sabatice, el a învăţat 7 limbi pe care le vorbeşte fluent. Ideea deschiderii unui restaurant i-a venit atunci când se afla la Mănăstirea Sfânta Ecaterina de pe Muntele Sinai.

Restaurantul de pe Madison Avenue are un specific italian, iar 70% din cei 65 de angajaţi au o vechime de peste 15 ani. Localul are o capacitate de servire de 80 de locuri. Presa americană a scris despre localul românului că este „cel mai bun loc unde ai putea fi văzut”.