SIF-urile îşi dispută CA-ul la Biofarm după ce au ajuns să controleze 63% din companie

Autor: Roxana Pricop 16.10.2013

Preşedinţi şi administratori ai SIF Oltenia, SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova şi-au depus candidaturile pentru un loc din cele cinci disponibile în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente Biofarm. Cele trei SIF-uri controlează 63% din Biofarm, companie aflată în topul celor mai mari producători locali de medicamente.

Pe 6 noiembrie, acţionarii Biofarm îşi aleg noul CA pentru următorii patru ani în adunare generală or­di­na­ră. Până ieri, 15 octombrie, când a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru cele cinci locuri în CA s-au înscris opt persoane.

Din partea SIF Oltenia (SIF 5), care deţine un pachet de 28,48% din ac­ţiunile Biofarm, candidează chiar preşedintele SIF 5 Tudor Ciurezu. Din partea SIF Banat-Crişana (SIF 1), acţionar cu 21,29% din capital, can­didează Dragoş Bîlteanu, preşe­dintele SIF 1, şi cetăţeanul libanez El Lakis Najib, preşedintele companiei Rom­ener­go şi consilier al preşedintelui SIF 1. SIF Moldova (SIF 2) care deţine 13,06% din acţiuni, îl susţine pe Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD Viorel Hre­benciuc, membru în CA la SIF Moldova.