Vicontele Etienne Davignon, şeful Grupului Bilderberg, a ajuns la Bucureşti. Mâine va fi la BNR sa susţină prezentarea “Europa, încotro?”

Autor: Ştefan Stan 16.10.2013

Vicontele Etienne Davignon, şeful Grupului Bilderberg, a aterizat miercuri după-amiază la Bucureşti, pentru a susţine un discurs în cadrul conferinţei “Europa, încotro?”, cu ocazia celebrarii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

Etienne Davignon a venit în România la invitaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Pe lângă vicontele Davignon, la conferinţă va mai participa şi Ugo Bardi, profesor la Universitatea din Florenţa şi membru marcant al Clubului de la Roma.

Clubul de la Roma a fost înfiinţat în 1968 în Italia, propunându-şi să îi aducă la aceeaşi masă pe principalii lideri politici ai lumii.

Înainte de 1989, din Clubul de la Roma a făcut parte şi Mircea Maliţa, fost ministru al învăţământului în regimul lui Nicolae Ceauşescu.

După 1990, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost şi el inclus pe lista membrilor Clubului de la Roma, precum şi în clubul Bilderberg.

Secretarul General al Clubul din România este Liviu Tudor, unul dintre cei mai importanţi proprietari şi dezvoltatori imobiliari din Bucureşti.

Joi, 17 octombrie, este ziua limită până la care Congresul american trebuie să ajungă la un acord cu guvernul pentru majorarea plafonului de îndatorare. Dacă până la această dată cele două părţi nu ajung la un acord, SUA va intra în incapacitate de plată (default) pentru prima dată după mai bine de două secole.