Şeful Vienna Insurance Group: Acţionarii mă întreabă de ce mai stăm în România. Răspunsul meu este că piaţa are potenţial

Autor: Andreea Neferu 17.10.2013

Peter Hagen, CEO al asigurătorului austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează o cincime din piaţa locală a asigurărilor prin companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, spune că România rămâne o piaţă importantă şi cu potenţial pentru grup, chiar dacă businessul local s-a restrâns cu o treime în criză, iar anul trecut piaţa românească a fost singura pe care austriecii au înregistrat pierderi la nivel internaţional.

„Singura piaţă pe care grupul VIG este prezent şi care nu a înregistrat profit anul trecut este România. Întrebarea care se pune în acest context este: de ce vrem să continuăm să activăm în România? Chiar şi acţionarii grupului VIG îmi pun această întrebare: de ce avem încă operaţiuni în România?“, a spus Peter Hagen, prezent ieri la Bucureşti la un eveniment organizat de secţia comercială a Am­basadei Austriei şi So­cietatea Compa­nii­lor Hoteliere Grand.

Hagen a adăugat că VIG are încredere în potenţialul economic al ţării, care nu a fost atins „nici pe departe“ şi că cererea pentru asigurări se află în corelaţie cu indicatorul Produs Intern Brut (PIB) pe locuitor, care încă se află sub media europeană. PIB per capita s-a ridicat anul trecut în România la circa 6.200 de euro, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene a fost de 25.500 de euro, potrivit Eurostat.