„Faceţi cum spunem noi sau plecaţi!“ Elliott le mai dă o şansă celor de la Franklin Templeton să-şi continue mandatul la FP

Autor: Andrei Chirileasa 18.10.2013
Fondul de hedging american Elliott, condus de Paul Singer, unul dintre cei mai puternici investitori de pe Wall Street, se arată dispus să mai acorde grupului american Franklin Templeton un mandat de administrator la Fondul Proprietatea, începând din septembrie 2014, doar că viitorul mandat va fi pe doi ani, în loc de patru, şi va putea fi reziliat după doar un an dacă Templeton nu atinge nişte ţinte de performanţă foarte stricte impuse de Elliott. Dacă refuză termenii impuşi de Elliott, Templeton îşi poate face bagajele.
 
Elliott, care este cel mai mare acţionar al FP, cu o participaţie de peste 17% din capital, după ce a investit peste 260 de milioane de euro pentru a cumpăra acţiuni în ultimii cinci ani, a solicitat completarea ordinii de zi a adunării generale a acţionarilor din data de 22 noiembrie de la FP cu noile propuneri. În AGA din noiembrie acţionarii FP discută dacă prelungesc sau nu mandatul de administrator al Franklin Templeton, care expiră la 30 septembrie 2014. Au existat mai multe zvonuri în ultima perioadă privind nemulţumirile celor de la Elliott privind evoluţia acţiunilor FP şi intenţia acestora de a schimba administratorul fondului.