Investitorii mici au cumpărat acţiuni de 7,6 mil.euro în prima zi de ofertă Romgaz

Autor: Roxana Pricop 22.10.2013

Investitorii de retail au depus un număr de 535 ordine de cumpărare pentru 1,065 milioane de acţiuni Romgaz în prima zi de derulare a ofertei Romgaz.

Investitorii de retail pot cumpăra acţiunile Romgaz la preţul maxim de 32 lei, astfel că valoarea totală a acţiunilor subscrise în prima zi de ofertă Romgaz se ridică la 34 milioane de lei (7,6 mil.euro). Azi a fost prima zi de ofertă Romgaz.

Investitorii de retail care fac subscrieri în primele zile au parte de un discount de 5% din preţul final de ofertă. Statul român a scos la vânzare 15% din acţiunile Romgaz, adică un pachet de 57,8 milioane de acţiuni, din care 15% (8,67 mil.acţiuni) sunt alocate investitorilor de retail iar restul de 85% din acţiuni merg la investitorii instituţionali. Investitorii instituţionali pot subscrie la orice preţ din interalul de 24 lei-32 lei, stabilit de stat. Preţul la care investitorii instituţionali vor face cele mai multe subscrieri va fi stabilit drept preţ final de ofertă. Oferta se încheie pe 31 octombrie.