Şeful pe operaţiuni al RBS România devine responsabil pe 7 pieţe din regiune

Autor: Razvan Voican 22.10.2013

Sridhar Cadambi (foto), care de un an şi jumătate ocupă funcţia de director executiv pe operaţiuni (chief operating officer – COO) al RBS România, a primit şi responsabilitatea coordonării segmentului operaţional pentru alte şase subsidiare din regiune ale grupului britanic: Cehia, Slovacia, Polonia, Rusia, Kazahstan şi Turcia. Din noua poziţie el va superviza zonele de operaţiuni, tehnologie, asistenţă clienţi, securitate & risc, achiziţii şi administrare sedii.

Cadambi trebuie să se asigure că RBS are în Europa Centrală şi de Est o infrastructură robustă, eficientă şi adaptată strategiei de business. Desemnarea unui membru al conducerii RBS România pentru postul de COO pe regiune indică o poziţionare promiţătoare a sucursalei locale pe harta strategică a britanicilor după ce afacerile locale au fost ajustate dramatic anul acesta prin vânzarea portofoliului de retail către UniCredit.

Sridhar Cadambi are o carieră de peste 20 de ani începută în 1992 la ABN Amro India. A lucrat apoi în Kazahstan, Uzbekistan, Olanda şi Emiratele Arabe Unite. Din septembrie anul acesta RBS România a trecut la statutul juridic de sucursală, iar afacerile se concentrează pe sectorul corporate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2013