Templeton spune că obiectivele de performanţă cerute de Elliott nu sunt normale şi nici rezonabile

Autor: Roxana Pricop 28.10.2013
Franklin Templeton, administratorul activelor de 3,4 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea (FP), le recomandă acţionarilor ca pe 22 noiembrie să voteze împotriva cererii Elliott, cel mai mare acţionar, de a-i prelungi cu doi ani mandatul de administrator cu impunerea unor obiec­tive de performanţă extrem de stricte.
 
WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea
 
În Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 22 noiembrie acţionarii FP discută dacă prelungesc sau nu mandatul de administrator al Franklin Templeton, care expiră la 30 septembrie 2014. Această AGA se anunţă una extrem de încinsă având în vedere propunerile făcute de cel mai mare acţionar al FP.
 
Fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar cu o participaţie de peste 17% din capitalul FP, după ce a investit peste 260 mil. euro pentru a cumpăra acţiuni în ultimii cinci ani, a solicitat completarea ordinii de zi din data de 22 noiembrie cu o serie de propuneri. Elliott le propune acţionarilor FP să îi mai acorde lui Templeton un mandat de administrator, însă pe un termen mai scurt, de doi ani, şi cu obiective mult mai solicitante. Mai exact, Elliott a cerut ca discountul dintre preţul de închidere al acţiunilor în fiecare zi de tranzacţionare şi cel mai recent publicată VUAN trebuie să fie egal cu sau mai mic de 15% în cel puţin două treimi din zilele de tranzacţionare din perioada 1 octombrie 2014 – 30 iunie 2015. Valoarea unitară a activelor nete (VUAN) ajustată la data de 30 iunie 2015 trebuie să fie mai mare decât VUAN la data de 30 septembrie 2013. În prezent, acţiunile Fondului Proprietatea se tranzacţionează pe bursă la un discount de circa 30%.