Investitorii se grăbesc să profite de ultima zi de discount de 5% în oferta Romgaz, dar vor prinde doar jumătate din acţiuni

Autor: Roxana Pricop 28.10.2013

Investitorii de retail au plasat ordine de cumpărare a 3,6 milioane de acţiuni în valoare de 115,2 milioane de lei în prima oră a zilei de azi, care este şi ultima zi în care vor beneficia de un discount de 5% din preţul final de ofertă. Pentru restul zilelor până joi, 31 octombrie, când se închide oferta discountul coboară la 3% din preţul final de ofertă.

Astfel, de marţi, 22 octombrie, şi până azi la ora 10.30, investitorii de retail au plasat ordine de cumpărare de 16,2 milioane de acţiuni, din care ordine pentru 3,6 milioane de acţiuni au fost plasate în prima oră a zilei de azi. Parte din aceste ordine ar putea proveni şi din subscrierile de vineri care a fost procesate abia azi.

La 16,2 milioane de acţiuni cumpărate în valoare de 518 mil.lei, tranşa de retail a fost suprasubscrisă de aproape două ori.

La o rată de suprasubscriere de două ori, un investitor care a subscris pentru 100 de acţiuni, primeşte în cont 50 de acţiuni după alocare. De asemenea, dacă preţul final format pe tranşa investitorilor instituţionali va fi cel minim, de 24 de lei, investitorii de retail care cumpără inclusiv luni vor primi acţiuni la Romgaz la un preţ cu 5% mai mic, de 22,8 lei/titlu, sau de 23,28 lei/acţiune dacă subscriu începând cu ziua de marţi. 

La ora 11.20, nivelul subscrierilor la oferta Romgaz a urcat la 17 milioane de acţiuni.