Ford opreşte din nou producţia la fabrica din Craiova

Autor: Bogdan Alecu 02.11.2013
Uzina de la Craiova pierde în trimestrul patru al acestui an producţia din aproape o lună şi jumătate prin oprirea asamblării de vehicule B-Max, în timp ce în noiembrie este programată şi prima oprire a producţiei de motoare.
 
Uzina Ford de la Craiova se opreşte şi în noiem­brie, iar de această dată este vizată şi producţia de motoare, nu doar cea de maşini. Producţia modelului Ford B-Max va fi oprită luna viitoare pentru 13 zile, iar cea de motoare pentru 8 zile.
 
„Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna noiembrie. Suspendarea timp de opt zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă de vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule“, au spus oficialii Ford. Anterior, Ford a mai oprit producţia de maşini pentru şapte zile în sep­tem­brie şi 13 zile în octombrie. În total, în trimestrul patru al acestui an este oprită producţia pentru 26 de zile, iar cel mai probabil o oprire simi­lară va avea loc şi în decembrie, în con­diţiile în care oricum în ultima lună din an pro­ducţia este in­fluen­ţată de săr­bă­to­rile de iarnă.
 
În total, Ford va opri pro­ducţia pen­tru 33 de zile lu­crătoare, adică pentru aproape şapte săptămâni. În acest ritm, cel mai probabil producţia va fi „ajustată“ şi la nivelul lunii decembrie. Prin opririle de producţie uzina pierde un total de 12.200 de maşini care ar fi putut fi produse în acest in­ter­val, dar şi 8.000 de motoare, cu o valoare cumulată de peste 210 mil. euro. Având în vedere că producţia de maşini şi motoare este aproape integral exportată, Ro­mânia va pierde exporturi de aproape 210 mil. euro.
 

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.