Românii pun pe masă un miliard de lei în oferta pentru acţiuni Romgaz

Autor: Andrei Chirileasa 29.10.2013

Cererea din partea micilor investitori pentru acţiuni Romgaz, cea mai mare companie rămasă în mâna statului, a depăşit ieri nivelul de un miliard de lei (225 de milioane de euro), conform datelor vizibile în sistemul bursei de la Bucureşti, ceea ce arată că un număr mare de români au scos bani din depozite sau de unde au ştiut pentru a cumpăra acţiuni care consideră că le vor aduce randamente mai bune decât alternativele de plasament actuale.

„Banii românilor în oferta Romgaz au venit din depozitele bancare ale acestora care sunt foarte mari în comparaţie cu nivelul pieţei de capital. Cred că românii au fost determinaţi să-şi mute depozitele în acţiuni Romgaz datorită atractivităţii ofertei legată atât de preţul oferit, cât şi de faptul că este o companie strategică, deţine resurse de gaze, preţul la gaze urmează să se liberalizeze“, a declarat Grigore Chiş, directorul general al firmei de intermediere Broker Cluj.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Cu un miliard de lei s-ar putea cumpăra 4.500de apartamente de două camere în Bucureşti, 13.250 de autoturisme Dacia Duster sau 5.650 de kilograme de aur. În schimb, 9.100 de investitori au ales să plaseze aceşti bani pentru achiziţia a 31,2 milioane de acţiuni Romgaz.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.