Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, Transfăgărăşan, se închide de la 1 noiembrie

Autor: Andreea Neferu 30.10.2013

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că începând de la 1 noiembrie drumul naţional 7C Transfăgărăşan se va închide circulaţiei pe porţiunea situată între kilometrul 104 (Piscu Negru) şi kilometru 130,8 (Cabana Bălea Cascadă). Şoseaua va rămâne închisă traficului până la 30 iunie anul viitor.

Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri construite vreodată, devenit celebru în lumea întreagă după emisiuniunea filmată aici în 2009 de britanicii de la Top Gear.

Drumul naţional Transfăgărăşan cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m) şi  atinge o altitudine de 2.045 m. Proiectul, o ambiţie a dictatorului Nicolae Ceauşescu de a asigura un drum strategic printre munţi, a fost construit în patru ani, în intervalul 1970-1974.

Drumul DN 7C Transfăgărăşan începe în comuna Bascov, judeţul Argeş, de lângă oraşul Piteşti, în direcţia oraşului Curtea de Argeş şi se termină la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara, având o lungime de 151 km. Circulaţia pe Transfăgărăşan este deschisă doar patru luni pe an, în intervalul 30 iunie-31 octombrie.