Indagra: agricultorii bagă milioane de euro în utilaje şi silozuri

Autor: Gabriel Razi 30.10.2013

Agricultura românească, o piaţă care produce anual 16-18 mld. euro, are în continuare spaţiu de creştere prin introducerea în circuit a terenurilor ce rămân şi acum nelucrate, dar şi prin majorarea productivităţii cu ajutorul investiţiilor în tehnologie - acestea au fost concluziile ediţiei speciale a ZF Live, organizată ieri la Romexpo, la târgul Indagra.

„Eu nu văd diferenţe între un fermier şi  un antreprenor care conduce un business în Bucureşti. Fermierii au mai multă putere financiară, situaţia s-a schimbat enorm“, a spus Mirco Maschio, administratorul producătorului de utilaje Maschio Gaspardo, cu afaceri locale de 25 mil. euro şi o fabrică la Arad. Un alt motor de creştere din agricultură este majorarea încasărilor cu ajutorul investiţiilor în capacităţi de stocare astfel încât marfa să nu mai fie vândută la marginea câmpului imediat după recoltare. În ultimii şapte ani fermierii au investit în silozuri şi magazii între 110 şi 220 mil. euro.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.