Dedeman a cumpărat cu 1,4 mil. euro fosta fabrică Mobila Elbac din Bacău

Autor: Cristi Moga 05.11.2013
Fabrica de mobilă avea în 2007 peste 300 de angajaţi şi a făcut parte din fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL) din Bacău, care nu mai există pe harta marilor jucători din industria de mobilier.
 
Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a cumpărat în acest an pentru 1,4 milioane de euro activele fostei fabrici de mobilier Mobila Elbac din Bacău, aflată în faliment, potrivit informaţiilor publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
WikiZF: Profilul companiei Dedeman
 
Mobila Elbac, firmă care în 2007 avea afaceri de peste două milioane de euro şi mai mult de 300 de angajaţi, a intrat în faliment în 2008, ca urmare a unei decizii pronunţate de Tribunalul Bacău, iar ulterior lichidatorii judiciari ai societăţii au încercat să vândă activele firmei.
 
Halele de producţie, situate pe un teren de circa 4,5 hectare de la ieşirea din Bacău spre Moineşti, în apropierea fa­bricii Diana Forest, au fost vândute în pri­mă­vara acestui an de Casa de Insolvenţă Transil­va­nia, lichidatorul socie­tăţii.