Aplicaţia gratuită care transformă parbrizul maşinii într-un GPS. VIDEO

Autor: Ştefan Stan 05.11.2013

O aplicaţie gratuită de iPhone dezvoltată de o companie din Rusia transformă întregul parbriz al maşinii într-un dispozitiv de navigare prin satelit, afişând instrucţiuni, viteza şi distanţa până la viraje,  scrie Daily Mail.

Aplicaţia HudwayApp foloseşte iPhone-ul ca pe un proiector, afişând instrucţiunile de pe GPS direct pe parbrizul maşinii, fără ca şoferul să mai fie nevoit să se uite la alte dispozitive.

Dezvoltatorii ruşi susţin că produsul este “o aplicaţie unică care permite şoferilor să fie atenţi la drum, să ţină mâinile pe volan şi să rămână concentraţi la condus”.

Pentru a folosi aplicaţia, şoferii trebuie să pună telefonul pe bordul maşinii într-o poziţie care să permită smartphone-ului să afişeze pe parbriz toate informaţiile necesare.

Virajele strânse sunt marcate cu roşu pe harta afişată pe parbriz, iar marcajele rutiere sunt afişate la fiecare 50 de metri, pentru a ajuta şoferii să calculeze distanţa până la următoarea cotitură. Acest sistem este util în special pe timp de noapte sau ceaţă.

Dezvoltatorii aplicaţiei susţin că nu este nevoie ca telefonul să fie conectat la internet pe parcursul călătoriei, întrucât şoferii pot încărca ruta direct de acasă, înainte să pornească la drum.

O versiune pentru Android va apărea în febriarie anul viitor.