Ponea, Industrial Access: 2014 va fi un an dificil, în care va continua lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte investiţiile de stat

Autor: Andreea Neferu 11.11.2013
Anul 2014 va fi dificil şi va continua lipsa de predictibilitate în ceea ce priveşte investiţiile de stat, în plus băncile vor fi reticente în a finanţa proiecte, apreciază Ştefan Ponea, CEO şi managing partner al companiei Industrial Access.
 
"Nu lucrez cu statul, dar depind de investiţiile sale. De asemenea, băncile or să fie reticente în a finanţa proiecte. Scăparea o văd în altă industrie decât în cea a construcţiilor şi undeva în afara ţării, nu aici“, spune mana­gerul român.
 
Industrial Access este o companie fondată în anul 2005 de Ştefan Ponea şi preluată ulterior în proporţie de 90% de Balkan Accession Fund, un fond de investiţii din portofoliul companiei Axxess Capital, con­dusă de Horia Manda. Compania este unul dintre cei mai im­por­tanţi jucători de pe piaţa închirierii de nacele şi platforme de lucru la înălţime.
 
Ponea deţine restul de 10% din acţiunile companiei.   Printre principalii concurenţi ai companiei Industrial Access pe piaţa locală se numără Felbermayr (Austria), Prangl (Austria) sau GAM (Spania).