Businessul floridelux.ro, evaluat la 10 mil. euro. „Pare o cifră nebună, dar avem un plan îndrăzneţ“

Autori: Octavian Calei , Adrian Seceleanu 12.11.2013

Floridelux.ro, o florărie online cu o cifră de afaceri prognozată la 750.000 euro pentru 2013, este evaluată de către proprietarul acesteia, Marius Dosinescu, la 10 milioane de euro, în condiţiile în care el caută o finanţare de 2,5 milioane de euro însemnând 25% din capitalul companiei.

„Am evaluat afacerea la 10 milioane de euro. Vrem o dezvoltare foarte puternică la nivel naţional şi internaţional. Toţi banii pe care vrem să îi luăm îi vom investi în dezvoltare. Pare o cifră nebună, dar avem un plan foarte îndrăzneţ“, a spus Marius Dosinescu la emisiunea de business ZF Live de luni 11 noiembrie, transmisă de luni până vineri între orele 12 şi 13 pe live.zf.ro.

Dosinescu estimează că până în 2017 cifra de afaceri a businessului pe care îl conduce va ajunge la 15 mil. euro. „În evaluarea unei afaceri online nu se folosesc multiplele clasice, se ia în calcul în mod normal şi potenţialul creşterii în Ro­mân­ia. Drept urmare, este foarte greu de estimat care ar fi valoarea. Afacerile online valorează în mod normal minimum de 10 ori EBITDA“, a precizat Dan Vişoiu, Bac In­vest­ments, preşedintele fundaţiei Venture Connect.