Argus a făcut 12,7 mil. lei profit în T3 şi a redus la minimum pierderile la nouă luni

Autor: Adrian Cojocar 13.11.2013

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia, a raportat în trimestrul al treilea din acest an un câştig net de 12,7 mil. lei, care a anulat aproape în totalitate pierderile suferite de companie în prima jumătate a acestui an. Astfel, după primele nouă luni societatea şi-a redus pierderile la  circa 575.000 de lei, faţă de pierderi de 15,5 mil. lei în acelaşi interval din 2012.

WikiZF: Profilul companiei SIF Oltenia

Vânzările Argus au scăzut cu 11% în primele nouă luni ale anului, la 107,9 mil. lei. Evoluţia profitului din trimestrul al treilea vine după ce compania a semnat recent mai multe acorduri de credit cu bănci de pe plan local pentru achiziţia de floarea-soarelui în vederea susţinerii activităţii şi capitalului de lucru după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme de lichiditate din cauza luptei dintre acţionari.

SIF Oltenia a dus un război de circa doi ani cu Cătălin Chelu atât în instanţă cât şi „pe teren“ în vederea preluării controlului societăţii. În final Chelu a cedat şi şi-a vândut participaţiile deţinute prin mai multe societăţi către SIF Oltenia, care a ajuns astfel să deţină controlul cu 55% din acţiuni.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013