NEPI a înregistrat la nouă luni un profit de 35,9 mil. euro, în creştere cu 80%

Autor: Cristina Cuncea 14.11.2013

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 35,9 milioane de euro, cu 80% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 19,9 milioane de euro. Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 40%, la 37,6 mil. euro, de la 26,9 mil. euro în primele nouă luni ale anului trecut, potrivit situaţiilor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Costurile cu exploatarea investiţiilor imobiliare au avansat cu 60%, de la 6 mil. euro la 9,6 mil. euro. La finalul primelor nouă luni, NEPI avea datorii de 275,1 mil. euro, cu 37% peste cele din perioada similară a anului trecut. Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, erau estimate la finele lunii septembrie la 916 mil. euro, faţă de 519 mil. euro în intervalul corespunzător al anului trecut.

În portofoliul fondului se află clădiri de birouri ca The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti sau City Business Center din Timişoara, dar şi centre comerciale ca Ploieşti Shopping City sau Promenada Brăila.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2013