Dragnea promite o autostradă Sibiu - Braşov - Bacău şi una Sibiu - Piteşti

Autor: Cristian Fierbinteanu 17.11.2013

Liviu Dragnea, ministrul dezvoltrii şi vicepremier al guvernului, spune că va exista atât o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău, cât şi una între Sibiu şi Piteşti, menţionând că este posibil, în opinia sa, ca autostrada dintre Sibiu şi Braşov să fie construită prima.

Invitat ieri la emisiunea „După 20 de ani de la ProTV“ vicepremierul a declarat că noua acciză impusă de guvern de 0,7 cenţi pe litrul de carburant merge la autostrăzi: „Acei 7 eurocenţi la carburant se duc direct în autostrăzi“.

Ministrul dezvoltării a precizat că nu se poate spune la acest moment cu exactitate către care tronson sunt îndreptaţi banii, pentru că sumele colectate merg în buget şi de acolo sunt repartizate către autostrăzi.

„Am înţeles de la colegii de la Finanţe că nu s-a putut pune direct ca aceşti 7 eurocenţi să meargă direct într-un buget special“, a spus Dragnea, menţionând că motivul ţine de legislaţia UE.

Vicepremierul a mai declarat, răspunzând unei întrebări, că va exista atât o autostradă de la Sibiu la Braşov, care va ajunge până la urmă la Bacău, cât şi una de la Sibiu la Piteşti.

„Nu se fac în acelaşi timp“, a mai spus Dragnea.

Întrebat care dintre cele două se va face prima, vicepremierul a răspuns că acest lucru va fi anunţat, fiind reglementat într-un „master-plan“.

„Este posibil ca prima să fie Sibiu-Braşov. Este posibil. Nu vă poate da nimeni un răspuns acum, pentru că aceste lucruri se negociază şi cu Comisia Europeană, pentru că este vorba despre traseele de transport european. Este o anumită parte din Europa care doreşte ca prima să înceapă Sibiu-Piteşti şi există şi o altă părere, ca prima să fie Sibiu-Braşov“, a spus Dragnea.

Întrebat care este părerea sa, vicepremierul a răspuns: „A mea ar fi Sibiu-Braşov. Nu ştiu cât va conta“.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.11.2013