NEPI şi Ovidiu Şandor au ridicat structura şi se pregătesc să finalizeze în aprilie o clădire de birouri de 25 mil. euro în Cluj

Autor: Cristi Moga 19.11.2013
Omul de afaceri Ovidiu Şandor, care a dezvoltat parcul de afaceri City Business Center din Ti­mişoara, vândut către fondul de investiţii NEPI, a finalizat structura de rezistenţă a unei prime clădiri de birouri ce va fi construită alături de sud-africani în Cluj în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro.
 
Inaugurarea clădirii cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi, de­numită The Office, este programată pentru luna aprilie a anului viitor, iar Şandor afirmă că a reuşit până în pre­zent să semneze contracte pentru 35% din spaţiile imobilului.
 
„Pe partea de construcţie am finalizat structura de rezistenţă, am montat structura metalică a faţadei şi am început să fixăm sticla pe primele trei etaje. Astfel, la sfârşitul anului sperăm să avem clădirea închisă, iar în aprilie să putem inaugura proiectul“, a declarat Ovidiu Şandor. Antreprenorul a început investiţiile imobiliare după ce a sesizat că terenul fabricii de confecţii Moda-Tim din Timişoara, afacere moştenită de la tatăl său, se preta dezvoltării unui proiect de birouri, astfel că a decis să mute fabrica la marginea oraşului şi să dezvolte în Piaţa 700 un parc de afaceri. A realizat în cadrul proiectului patru clădiri pe care le-a închiriat şi vândut pentru circa 60 de milioane de euro sud-africanilor de la NEPI, investitori cu care s--a asociat ulterior pentru dezvoltarea unui proiect asemănător pe fosta platformă Tricotaje Someşul din Cluj.