Companiile farmaceutice şi din energie s-au evidenţiat prin profiturile în creştere în primele nouă luni

Autor: Adrian Cojocar 19.11.2013
Companiile din sectorul farmaceutic şi cel energetic listate la bursă s-au evidenţiat în primele nouă luni prin profiturile în creştere pe care le-au raportat în această perioadă, arată o analiză a firmei de brokeraj Intercapital Invest.
 
Astfel, 60% din companiile care fac parte din sectorul farmaceutic şi 65% din emi­tenţii din sectorul energetic au consemnat o îm­bu­nătăţire a rezultatelor în primele nouă luni ale anului, în sensul avansului profitului, dimi­nuarea pierderilor sau revenirea pe profit.
 
De cealaltă parte, numai 40% din emi­tenţii din sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată şi cel al bunurilor de capital şi-au îmbunătăţit profitul din primele nouă luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
La capitolul creşteri ale afacerilor, com­pa­niile farmaceutice s-au remarcat şi de această dată, 80% din emitenţi reuşind să înre­gis­treze un avans al veniturilor totale în primele nouă luni, faţă de 57% în sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată, la polul opus situându-se com­paniile energetice, unde numai 18% din com­panii au avut venituri în creştere în primele trei trimestre.