Cele mai scumpe străzi din lume. Pe ce loc se află cea mai scumpă stradă din Bucureşti

Autor: Ştefan Stan 23.11.2013

Cea mai scumpă stradă din lume este Pollock's Path din Hong Kong, conform unui studiu făcut de compania Wealth-X, care se ocupă cu cercetarea de piaţă, scrie Business Insider.

Studiul proprietăţilor a fost făcut de compania Wealth X ca parte a Recensământului miliardarilor. Conform datelor obţinute, miliardarii lumii deţin proprietăţi imobiliare în valoare de 78 de milioane de dolari.            

Topul alcătuit de Wealth X:

10. Bulevardul Montaigne, Paris – Strada de pe Champs-Elysees este una dintre cele mai scumpe din lume, fiind şi una dintre locaţiile preferate din lumea modei, Harry Winston, Christian Dior şi Salvatore Ferragamo având reprezentanţe acolo. Preţul pe metrul pătrat este de 26.000 de dolari.

9. Fifth Avenue, New York – strada este una dintre destinaţiile preferate ale oamenilor de afaceri, care cumpără apartamente pentru a locui pe unul dintre cele mai faimoase bulevarde din lume. Preţul mediu pe metrul pătrat este de 28.000 de dolari.

8. Ostozhenka, Moscova – Strada din centrul Moscovei este cea mai scumpă din Rusia şi una dintre cele mai scumpe din lume, fiind o locaţie pentru magazine de lux. Un apartament pe cinci nivele de pe stradă a fost vândut anul trecut cu 48 de milioane de dolari. Preţul pe metrul pătrat este de 29.000 de dolari pe strada Ostozhenka.

7. Romazzino Hill, Sardinia – Romazzino este încă din 1960 pe lista miliardarilor. În 2012, miliardarul Carlo de Benedetti şi-a vândut vila de acolo pentru 148 de milioane de dolari.

6. Chemin de Ruth, Geneva – Cinci proprietăţi de pe Chemin de Ruth s-au vândut pentru mai mult de 13 milioane de dolari între 2008 şi 2010. Preţul mediu pe metrul pătrat în zona este de 37.000 de dolari.

5 Paterson Hill, Singapore – Strada este cunoscută pentru magazinele vestimentare de lux şi restaurantele de top. Pentru a achiziţiona o locuinţă în această zona, preţul mediu care trebuie plătit este de 42.500 de dolari pe metrul pătrat.

4. Boulevard du Général de Gaulle, Cap Ferrat, Franţa – Strada este situată de-a lungul Coastei de Azur, locaţia este una dintre cele mai scumpe din lume. Preţul pentru metrul pătrat se ridică la 79.000 de dolari.

3. Bulevardul Princess Grace, Monaco – Mulţi dintre miliardarii planetei au ca reşedinţă permanentă Monaco. Oraşul este unul dintre cele mai scumpe din lume, având un preţ de 86.000 de dolari pe metrul pătrat.

2. Kensington Palace Gardens, Londra – Cei mai faimoşi rezidenţi ai zonei sunt Kate şi Prinţul William. Preţul pe metrul pătrat este de 107.000 de dolari.

1. Pollock's Path, The Peak, Hong Kong - Pollock's Path este cea mai scumpă stradă din lume. Hong Kong-ul a cunoscut un boom imobiliar care a culminat în 2011, cu vânzarea unui apartament pentru 103 milioane de dolari. Preţul pe metrul pătrat în Pollock's Path este de 120.000 de dolari.

Bulevardul Magheru, cea mai scumpă arteră din România este situat pe locul 55 în topul celor mai scumpe străzi din lume. Chiria medie percepută în această zonă se ridică la 600 de euro pe metru pătrat pe an, respectiv 50 de euro pe lună.