Una dintre cele mai mari despăgubiri din România: Allianz-Ţiriac a plătit 1,8 mil. euro unui procesator de carne din Botoşani

Autor: Adrian Dumitrache 26.11.2013

Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit procesatorului de carne Doly-Com SRL Botoşani o despăgubire de aproximativ 1,8 milioane de euro, pentru o poliţă de asigurare de clădiri şi bunuri, după ce în iunie un incendiu a afectat depozitul deţinut de firmă în Bucureşti.

 



"În noiembrie Allianz-Ţiriac a plătit o indemnizaţie în valoare de aproximativ 1,8 milioane euro în contul unei poliţe de asigurare de bunuri aparţinând persoanelor juridice (clădiri şi mijloace fixe). Este una dintre cele mai mari indemnizaţii plătite de asigurător în ultimii ani unui client persoană juridică pentru acest tip de asigurare, poliţa fiind intermediată de Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare. Dauna, provocată de un incendiu produs în luna iunie, care a distrus aproape în totalitate clădirea şi bunurile asigurate, a fost soluţionată, clientul primind indemnizaţia într-un timp foarte scurt, având în vedere complexitatea daunei (ce necesită expertize tehnice şi implicarea unor specialişti externi)", se arată într-un comunicat comun al Allianz-Ţiriac Asigurări şi Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare.

Allianz-Ţiriac Asigurări este al treilea asigurător local după nivelul primelor subscrise în 2012.

Doly-Com SRL Botoşani a fost înfiinţată în anul 1997 şi are ca obiect de activitatea producţia şi conservarea cărnii, fiind deţinută de Iulian Căzăcuţ (90%) şi Doina Căzăcuţ (10%). Compania a avut anul trecut afaceri de 149,2 milioane de lei, de la 117,4 milioane lei în 2011.