Metz, EBS: Am negociat timp de doi ani vânzarea cu NTT Data

Autor: Laurentiu Cotu 26.11.2013

Daniel Metz, antreprenorul care a pus în urmă cu 13 ani bazele dezvol­ta­torului de software EBS România din Cluj, a negociat timp de doi ani vân­zarea firmei către NTT Data, un gigant japonez cu afaceri anuale de 10 mld. dolari.

„Am avut discuţii cu mai multe companii şi fonduri de investiţii. Având în vedere creşterea agresivă pe care am avut-o în ultimii trei ani, am ştiut ca va veni momentul la care EBS va avea nevoie de un acţionariat puternic din punct de vedere financiar şi care să fie în măsură să finanţeze această dina­mi­că“, a declarat el.

NTT Data a cumpărat EBS Româ­nia la începutul acestei luni.

Fondată la începutul anilor 2000 ca un centru de dezvoltare de soft pentru o companie germană, EBS România a fost la un pas de a fi închisă la începutul anilor 2000 pe fondul problemelor înregistrate de firma-mamă. Metz a renunţat atunci la poziţia din Germania şi a preluat centrul din România, pe care l-a dezvoltat ca o firmă indepen­dentă. Anul trecut, compania a avut afaceri de 11 mil. euro, faţă de 1,4 mil. euro în 2008.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.